O projektu

Brouk na talíři je nejznámějším českým projektem v oblasti hmyzí gastronomomie. Zakladatelé Honza Škraňka a Pavel Brückner jej rozvinuli před několika lety a od roku 2015 se právě s nimi můžeme setkávat na nejrůznějších festivalech, kulturních podujetích a firemních akcích. V roce 2017 se Brouk na talíři dostal do známého červeného křesla Jana Krause.

Díky evropské legislativě stále není možné hmyz připravovat v restauracích. Typickou otázkou na konci každé akce je „kam si na hmyz můžeme zajít?“ a my nevíme, co na to odpověděť. Právě proto jsme pro vás přichystali kurzy vaření a vaše oblíbené potěšení pro oči a pro jazýček vám chceme přinést přímo do vašich měst, i mimo gastrofestivaly.

Co se u nás naučíte?

  • v první řadě se u nás naučíte hmyz poznávat a vybírat ty správné jedince,
  • usmrcovat,
  • připravovat, ochucovat,
  • vařit a servírovat.

Délka je kurzu je kolem 3,5 hodiny a je vždy interaktivní. Každý z účastníků musí mít možnost, jak se říká, si jej vzít do ruky a sám vyzkoušet.